ACUM! Anunțul șefului APIA privind schemele de plată pentru fermieri

Într-o informare adresată fermierilor, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, vine cu câteva informații în privința plăților efectuate de agenție în ultima perioadă, precum și activitățile aflate în derulare în acest moment.

APIA a finalizat, la 30 noiembrie, campania de plăți în avans, iar în 5 decembrie au fost demarate plățile regulare. ”Astfel, plățile pentru cererile depuse în Campania 2022 însumează 1,382 miliarde de euro, sume care se regăsesc în conturile a peste 695.049 de fermieri. La această sumă se adaugă 71,77 milioane de euro autorizați pentru schemele de măsuri de piață, comerţ exterior, promovarea produselor agricole şi ajutoare de stat”, a precizat Pintea.

De asemenea, șeful APIA mai transmite că, până pe 15 decembrie inclusiv, la centrele județene ale instituției se primesc cererile iniţiale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru serviciile ce urmează a fi prestate începând cu 01 ianuarie până la 30 iunie 2023 inclusiv, cereri avizate de către ANZ.

Tot pe parcursul lunii decembrie, până la final, APIA primește cererile de acord pentru subvenția la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole