28 octombrie 2021 - 20:52

Acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale

politistÎn 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori din cadrul DSVSA și ingineri din cadrul Direcției pentru Agricultură, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Cu această ocazie au fost efectuate controale și verificări de specialitate la agenți economici de pe raza orașului Năsăud, fiind constatată o infracțiune de evaziune fiscală, prevăzută de Legea nr. 241/2005. Totodată, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.300 lei și au fost confiscate bunuri și numerar în valoare totală de 370 lei.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au acționat în cursul zilei de ieri pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, pe Valea Someșului. Cu această ocazie au fost efectuate verificări și controale în trafic, fiind aplicate 36 de sancțiuni în valoare totală de 15.250 lei și au fost confiscate produse de panificație în valoare de 107 lei.

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști.

La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Beclean, împotriva unui bărbat de 45 de ani.

Acesta a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru comitere infracțiunilor de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat și deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul Bistrița.