Acțiuni de verificare în piețele agroalimentare din Vaslui

35

fructesilegume

În perioada august – septembrie, Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui – prin Inspecția de Stat pentru Controlul Tehnic în Producerea și Valorificarea Legumelor și Fructelor în colaborare cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui desfășoară acțiuni de verificare în piețele agroalimentare și depozite en gros din județ.

Scopul acțiunilor este combaterea fenomenelor ilicite, de neconformitate a loturilor de legume și fructe supuse comercializării cu amănuntul, precum si a altor fenomene ilegale existente pe filiera de comercializare a fructelor si legumelor proaspete.

Până în prezent, au fost efectuate 30 de acțiuni de control la producători agricoli (persoane fizice) si operatori economici, iar pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri de reasigurare a conformității loturilor de legume și fructe, fiind aplicate și 19 sancțiuni contravenționale (avertismente și amenzi în valoare de 2.800 lei). Deficiențele constatate de inspectori vizează lipsa mențiunilor necesare pe etichetele de vânzare la fructe și legume a țării de origine, zonă de producție, varietate și categorie de calitate, precum și etichetare incompletă a unităților de ambalaj (saci plasă, saci polietilenă, cutii carton, lădițe plastic, lădițe lemn etc.).

Alte nereguli privesc lipsa consemnării originii și a calității produselor în documentele de însoțire (facturi, avize) pentru loturile comercializate, mijloace de măsurare neverificate metrologic, neafișare a prețurilor la produse și neafișare sediului firmei. (Sursa: monitoruldevaslui.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise