Acţiune pentru verificarea legalităţii transporturilor de produse cerealiere

28

ppp

Peste 140 de tone de cereale şi deşeuri metalice au fost indisponibilizate de poliţişti, de la începutul acţiunii desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor şi a deşeurilor feroase şi neferoase. De asemenea, au fost întocmite 11 dosare penale pentru evaziune şi contrabandă şi au fost aplicate aproape 160 de sancţiuni contravenţionale.

La acţiunea care se desfăşoară în perioada 24 – 31 iulie a.c., în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea, participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R..

Până la această dată, poliţiştii au verificat 1.127 de transporturi cu o încărcătură totală de aproape 1.250.000 de tone.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti ai inspectoratelor judeţene de poliţie, au fost indisponibilizate 128 de tone de cereale, 15 tone de deşeuri metalice, ţigarete şi alcool, fără documente legale.

De asemenea, poliţiştii au întocmit 11 dosare penale pentru evaziune fiscală şi contrabandă şi au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.

Neregulile de ordin contravenţional depistate au vizat încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, a normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a regulilor referitoare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite ori a celor care reglementează furnizarea şi transportul rutier de bunuri.

Citește și

Cmentariile sunt închise