Achim Irimescu nu mai este secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii

10

Achim-Irimescu

Achim Irimescu va părăsi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) până la 1 februarie 2014, acesta urmând să preia o funcție la Bruxelles, în cadrul Direcției de specialitate a Comisiei Europene.

Decizia a fost luată în data de 6 ianuarie 2014. Achim Irimescu a confirmat marți că nu va mai ocupa funcția de secretar de stat în MADR începând cu 1 februarie 2014, deși sursele citate au susținut că este posibil ca schimbarea să aibă loc mult mai devreme, chiar în cursul lunii ianuarie.

Irimescu a fost numit secretar de stat în mai 2012, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care și-a dorit mai mult un tehnician pe acest post decât un membru de partid. El a coordonat cele două Agenții de Plăți care gestionează fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, Autoritatea de Management, și relația cu direcțiile tehnice din cadrul Comisiei Europene.

Achim Irimescu este doctor în economie agrară, iar din 1998 și până a preluat postul de secretar de stat la MADR a fost șeful secției Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Surse din sector au afirmat că plecarea lui Irimescu la Bruxelles este legată de reorganizarea Ministerului Agriculturii și de faptul că pe acest post se dorește numirea unei persoane pe criterii politice.  ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise