20 octombrie 2021 - 21:58

Achim Irimescu (MADR): Nu pot fi de acord cu desfiinţarea subvenţiilor

irimescu22În urma declaraţiilor făcute de europarlamentarul Laurenţiu Rebega la AGRO TV, că ar trebui ca Europa, şi implicit România, să renunţe la subvenţii s-a iscat un adevărat cutremur, care a culminat cu declaraţiile fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, care a cerut ca Rebega să nu mai reprezinte România în Parlamentul European, deoarece nu apără interesele fermierului român. 

Miercuri a venit rândul ministrului Agriculturii, Achim Irimescu să se pronunţe vizavi de ideea de a se elimina subvenţiile. Acesta a declarat că este pentru menţinerea lor şi că şi americanii folosesc cu succes un sistem de subvenţionare, care îi protejează pe agricultori.

„Nu pot fi de acord cu desfiinţarea subvenţiilor şi sper ca în 2020 să nu se ajungă aşa ceva. Dacă aş fi comisar al Agriculturii aş căuta soluţii de viitor. Mie mi se pare, şi am studiat Politica Agricolă în amănunt, deci ştiu ce vorbesc, că sistemul american este cel mai bun, fiindcă sistemul american îl ajută să supravieţuiască pe fermierul care are nevoie de sprijin şi nu îi lasă să intre în faliment”, a declarat ministrul