Achim Irimescu (MADR): Este foarte important ca vaca de carne să apară pe eşichierul agriculturii româneşti

16

iriagro

Prezent în mini-studio-ul AGRO TV, de la INDAGRA 2013, secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a afirmat că sprijinirea sectorului zootehnic este o prioritate pentru actuala conducere a ministerului. El a explicat că, de progresul acestuia depinde întreaga economie din România şi viitorul agricultorilor. “Evident este mult mai rentabil să vinzi o tonă de carne de porc, decât o tonă de grâu”, a declarat Irimescu.

Acesta a mai afirmat că este foarte important ca vaca de carne să apară pe eşichierul agriculturii româneşti, mai ales în condiţiile în care în cel mai scurt timp vor fi aplicate reglementările noii Politici Agricole Comune.

Irimescu crede că orientarea fermierilor către rasele de carne ar putea rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă crescătorii de vaci şi că s-ar putea adopta o serie de măsuri care să permită Statului să ofere subvenţii pentru bovine, indiferent de cantitatea de lapte produse de acestea. “Poate că am putea vorbi, pe viitor, despre o condiţie care să prevadă acordarea de subvenţii pentru fermierii care folosesc anumite rase, dar asta rămâne de văzut”, a conchis Irimescu.

Citește și

Cmentariile sunt închise