Achim Irimescu lipsește un pic din localitate. Unde este plecat șeful MADR

Ministrul Agriculturii și Devoltării Rurale se află de două zile în Iran. Întoarcerea sa în țara noastra se va produce miercuri, 21 septembrie.
iran-963695_1920
Cu ocazia vizitei oficiale în Iran, Achim Irimescu se va întâlni cu omologul său, Mahmoud Hojjati. Șeful agriculturii din țara noastră va vizita mai multe exploatații agricole și va discuta cu oficialii iranieni despre o posibilă colaborare între cele două state. Ministrul își dorește ca în curând la noi în țară să existe o bursă electronică de animale, așa cum există în alte țări.
„Este foarte important că am redeschis piață turcă și urmează să mergem în Iran pentru discuții pentru extinderea exportului. Este foarte important să popularizăm comerțul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru că această carne, cea de oaie, este foarte sănătoasă și să facem un program de promovare și pentru Uniunea Europeană, deoarece are un mare deficit de carne de ovină. Și nu e normal să se importe carne de oaie din Noua Zeelandă, atâta timp cât România a fost renumită în creșterea și valorificarea în acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca în România să se consume doar 2 kg de carne de oaie pe an, pe membru, față de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kg”, a mai spus ministrul Agriculturii.
În acest moment, în România sunt 15 milioane de oi și 2 milioane de capre. Consumul de carne este însă foarte scăzut, motiv pentru care crescătorii au nevoie să exporte animalele pentru a putea face profit. România implementează un program de creștere a rezistenței ovinelor la scrapie care constă în testarea berbecilor și mioarelor în vederea identificării animalelor rezistente la această boală și eliminarea celor susceptibile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole