Achim Irimescu: La conducere nu merge decât un senator bogat

31

Invitat în emisiunea Agricultura în 60 de minute, noul ministru al agriculturii, Achim Irimescu apare ca fiind un om transparent, cu declarația de avere publică și cu statut de ministru bogat.

„Eu am concepția americană, la conducere nu merge decât un senator bogat. Pentru că nu mai e tentat. Să fure. În altă ordine de idei, sigur, așa am fost educat. Din fericire, trebuie să recunosc că soția mea a moștenit 4 hectare în București, care înseamnă o valoare. Am vândut o parte din acest teren. Am pe declarația de avere exact suma, care se poate verifica după hârtii. Există un act de vânzare-cumpărare. Deci, nu am o presiune materială. Am din ce trăi și dacă maine mă pensionez. Ăsta este un mare avantaj, în opinia mea. De felul meu sunt un individ care nu visează luxul unor mașini ultra scumpe, a nu știu ce vile… Trăiesc într-o casă decentă, tot așa mostenită, într-o zonă bună a Bucureștiului. Nu am o presiune a zilei de mâine”, a declarat Achim Irimescu, ministrul agriculturii, la AGRO TV.

Acesta a mai adăugat, „faptul că tot timpul m-am străduit să învăț cât mai mult, eu cred ca este, probabil, unul din puținele mele calități, să zic așa. Tot timpul am învățat, de la toți cu care am stat de vorbă și au reprezentat oameni de valoare. Și în acest context am avut oferte foarte bune de serviciu. Dar, am preferat să rămân în agricultură. Trebuie să recunosc că sunt printre cei mai bătrâni din Ministerul Agriculturii, din 90. Ar fi fost un păcat datorită expertizei pe care am dobândit-o de-a lungul timpului, de la negocierile de aderare care au fost foarte importante, până la perioada post aderare, când implementarea legislației europene a pus foarte multe probleme României”.

Citește și

Cmentariile sunt închise