19 octombrie 2021 - 17:34

Achim Irimescu: Căutăm soluții legale pentru rezolvarea revendicărilor fermierilor

irimescu_poza_bunaCea mai mare parte a revendicărilor fermierilor au fost rezolvate, iar restul le analizăm foarte serios și căutăm soluții legale astfel încât acestea să nu fie penalizate, a declarat miercuri,  ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Eu am avut multe reuniuni cu fermierii și cred că, în mare parte, revendicările au fost rezolvate, iar restul le analizăm foarte serios și căutăm soluții legale ca să nu fie penalizate. De exemplu, Legea 17 privind vânzarea terenurilor agricole pentru străini, nu o suspendăm ci venim cu amendamente ca să reglementăm mai bine domeniul. Legea cu etichetarea din sectorul laptelui depinde de Parlament, iar taxele de ambalaj de Ministerul Mediului. În ceea ce privește amânarea plății impozitelor până la plata subvențiilor, cred că este o treabă delicată și nu ține de ministerul nostru, dar o să vorbesc cu ministrul Finanțelor. Oricum subvențiile pentru crescătorii de animale le vom da până la sfârșitul lunii mai”, a precizat Irimescu.

Câteva mii de fermieri au protestat miercuri, timp de aproximativ cinci ore, în Parcul Izvor și în fața Guvernului, iar principala nemulțumire a acestora este legată de faptul că nu și-au primit subvențiile. (Sursa: AGERPRES)

s