27 ianuarie 2022 - 04:54

ACEBOP a anunțat că îi susține pe crescătorii de animale care vor protesta în 15 decembrie

proteste_clujReprezentanții Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) au anunțat printr-un comunicat de presă că sprijină inițiativa crescătorilor de ovine și caprine de organizare a mitingului din 15 decembrie 2015 au anunțat oficial  participarea alături de colegii crescători de rumegătoare la proteste.

„Intrarea in vigoare a Legii nr. 149 din 2015 care modifică  Legea Vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407 din anul 2006 prejudiciază in mod abuziv crescătorii de rumegătoare din România, dreptul la asociere al vânătorilor și ingrădește dreptul la propietate. În epoca  dialogului social instituționalizat, asociațiile crescătorilor de animale nu au fost consultate cu ocazia modificării unei legi dintr-un domeniu atât de sensibil!!, au arătat ei, prin documentul citat.

Mai mult, membrii ACEBOP au protestat față de prevederile legii  care nu fac altceva decât să le înrăutățească și mai mult situația, într-o perioadă și așa foarte complicată pentru ei: „Într-o perioadă acută a existenței noastre, marcată de boli și restricții comerciale, de prețuri la carne mult sub cele ale altor state membre, de ajutoare naționale și comunitare întârziate, controale întărite și abuzive, falimentarea multor crescători, ajungerea în imposibilitate de plată a datoriilor către bănci și imposibilitate a susținerii propriilor familii,  suntem puși în fața unei legi cu care nu suntem de acord și pe care nu o vom accepta”, au arătat ei într-unul dintre cele mai dure și mai clare mesaje transmise .

În aceste condiții, ACEBOP  solicită „abrogarea Legii nr. 149 din 2015 și susține crescătorii de animale  in dorința lor de dreptate, fără compromisuri”.