Abator închis în Banat. Ce s-a descoperit în urma controlului

Amenzi uriașe și pentru cei care colectează animale fărâ a respecta legislația.
agroturism
Vremuri grele pentru zootehnistii din vestul țării care nu respectă legea. O armată de inspectori din cadrul ANSVSA și ai DSVSA Timiș, au participat, alături de repezentanti ai IGPR și ANZ, la efectuarea unor verificări la o unitate din județul Timiș, care are ca obiect de activitate achiziția, abatorizarea în carcase și comercializarea acestora pe piață internă și externă.
Aceștia au constatat, cu stupefacție, că două cabaline aflate în spațiul de așteptare nu erau identificate prin microcipare, iar un alt animal apărarea ca fiind deja sacrificat. În urma acestor nereguli deosebit de grave s-a dispus o sancțiune contravențională de 6.000 de lei și a fost emisă o ordonanța prin care a fost suspendată activitatea abatorului. De asemenea, medicul veterinar al unității a primit o amendă de 720 lei.
De asemenea, s-a mai constatat că în același loc au ajuns în prima jumătate a acestui an un număr de 586 cabaline de la o unitate din județul Bihor ce avea activitatea suspendată. În baza aspectelor relatate mai sus, reprezentantul legal al unitătii bihorene a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 lei. De asemnea, a fost emisă o Ordonantă  privind retragerea în vederea anulării a autorizației sanitare veterinare pentru exploatația comercială de cabaline.
Pentru eliberarea de certificate sanitare veterinare de sănătate pentru circulația ecvideelor pe teritoriul României, destinate sacrificării, cu toate că exploatația comercială de cabaline din județul Bihor avea activitatea suspendată, medicul veterinar de liberă practică a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.200 lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole