17 septembrie 2021 - 16:38

A sosit vremea cooperativelor si a produselor romanesti!

În prezent, marea provocare a producătorilor este desfacerea. Principala activitate a cooperativelor este achiziția și vânzarea produselor membrilor săi către marile lanțuri de magazine.

În Teleorman, Cooperativa Producătorilor de Legume Agrostar a găsit soluția pentru a veni în sprijinul cultivatorilor de cartofi din zonă. A încheiat un contract de barter cu Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, primind peste 116 tone de sămânță de cartofi.

Președintele filialei Agrostar Teleorman, Adrian Cristea, spune că producătorii din zona de sud a țării sunt obligați prin contract să livreze, în schimb, 116 tone de cartofi de primăvară în prima fază. Mai mult, întreaga cantitate este cumpărată la prețul pieței.

În acest proiect sunt angrenați peste 100 de fermieri din Contești și Dăbuleni, județul Dolj.

Adrian Cristea a confirmat că, în acest moment, pe fondul instabilității produselor alimentare din piață, Casa Unirea este interesată să achiziționeze o bună parte din producția de cartof timpuriu din zonă. Mai mult, Robescu Eugeniu, un fermier din Pietroșani, județul Teleorman, care administrează o suprafață de 100 de hectare de livadă, se află în atenția acestor cooperative pentru achiziționarea întregii cantități de fructe.

Liderul Agrostar Teleorman consideră că, în momentul de față, produsele românești vor fi la mare căutare, în contextul în care granițele europene se închid, iar tirurile cu marfă sunt blocate în vămi.

Autor: Marius Milea