A scăzut prețul grâului! Cât se plătește azi în Portul Constanța

Prețul grâului în Portul Constanța a scăzut în raport cu valorile din ultimele săptămâni, iar recolta veche se apropie din ce în ce mai mult de cotele celei noi. Doar 5 euro mai despart în acest moment recolta din 2022 de cea care va urma.

”Grâul în Portul Constanța a suferit o depresie și se află la un nivel de maxim 233-235 euro/tonă pentru recolta veche, iar pentru recolta nouă vedem un nivel de circa 230 euro/tonă. Deci inversul de recoltă este la doar 5 euro în acest moment”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

Prețurile scăzute vin și pe fondul prognozelor bune în ceea ce privește recolta. Starea culturilor din Uniunea Europeană, dar și din alte zone ale lumii, se prezintă foarte bine în acest moment, ceea ce înseamnă că grâul nu va lipsi de pe piață în sezonul următor.

”Uniunea europeană se cotează la un nivel foarte bun în ceea ce privește prognoza de producție la grâul de consum, acel grâu de panificație pe care toți în cunoaștem. Ponderează producția undeva la nivelul de 130 milioane de tone, deci în creștere cu aproximativ 5 milioane de tone”, a mai explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole