A putea avea siluete de milioane! Substanţa care ne va face să slăbim în viitor, găsită în iaurt

11

Vom slăbi mai uşor în viitor. Cercetătorii germani au creat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Această substanţă este derivată dintr-una folosită de peste 50 de ani în industria alimentară. Dr. Carsten Huettermann a explicat Societăţii Chimice din Philadelphia că testele desfăşurate împreună cu echipa sa au demonstrat cum voluntarii se simt sătui după consumarea unor porţii mici din diverse alimente care conţin substanţa SATISFIT-LTG, informează Mediafax.

 

Aditivul alimentar este o nouă versiune a unei substanţe denumite celuloză metilică care este folosită, de peste jumătate de secol, drept agent de afânare în diverse alimente precum mâncărurile congelate sau produsele de patiserie.

Celuloza metilică este sub forma unui praf alb care se poate dizolva în apă caldă şi se transformă într-un gel, acesta acţionând precum un lipici între ingredientele alimentare.

„Acest ingredient ar putea face consumatorul să se simtă sătul chiar şi dacă acesta a mâncat destul de puţin. Datorită acestei senzaţii nu va mai simţi nevoia să mănânce mai mult. În primul nostru studiu am observat că au fost consumate mai puţine calorii la cea de-a doua masă, asta după consumarea produsului nostru. Următorul nostru pas este să identificăm cum ar putea acţiona acest mecanism alimentar asupra pierderii în greutate”, a declarat Huettermann.

Momentan, SATISFIT-LTG este gândit pentru a fi integrat în alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adăugat că studiile vor continua.

Citește și

Cmentariile sunt închise