A IX-a ediție a Târgului Național de Turism Rural de la Albac va avea loc în perioada 7-8 septembrie

13

Targ_turism_rural_Albac

În perioada 7 – 8 septembrie 2013, Consiliul Județean Alba alături de Primăria Albac, având ca partener ANTREC România, organizează cea de-a IXa ediție a Târgului Național de Turism Rural de la Albac, județul Alba.

Ca și în anii trecuți, târgul oferă o serie de surprize participanților, programul său fiind astfel alcătuit încât să se adreseze deopotrivă profesioniștilor din sectorul turistic dar și simplilor vizitatori, aflați în zonă ca turiști.

Manifestările vor fi deschise oficial sâmbătă, 7 septembrie, la ora 9.00, participanții având apoi ocazia de a vizita standurile amenajate, de a degusta produsele pregătite în cadrul concursului gastronomic, de a vizita pensiunile din zonă înscrise la târg sau de a participa la seminariile dedicate dezbaterii problemelor turismului rural.

Cea de-a doua zi a târgului este rezervată festivităților de premiere și spectacolului folcloric care va închide manifestările.

De remarcat este, și anul acesta, organizarea concursului de pescuit „Aventuri în Apuseni”, concurs mult îndrăgit de participanții de până acum, ce va începe din pre-ziua târgului, vineri 6 septembrie, și se va încheia duminică, 8 septembrie, având în total 4 manșe de întrecere.

Un alt moment moment inedit este vernisajul Taberei Naționale de Pictură de la Albac, aflată la a III-a ediție, ce are ca temă „Portrete în Apuseni”. Tabăra se va deschide înainte de târg, urmând ca lucrările artiștilor să poată fi admirate apoi în cadrul Târgului Național de Turism Rural.

„După cum știți deja, Târgul de la Albac face parte din programul Consiliului Județean Alba de dezvoltare a turismului rural, scopul său fiind acela de a promova potenţialul turistic al Munţilor Apuseni. Ne mândrim că, după 9 ani, târgul nostru este singurul de acest gen din țară. Implicarea Consiliului Județean Alba și a Primăriei Albac în organizarea sa, precum și calitatea ofertei turistice din zonă sunt factorii determinanți care au făcut ca acest târg să reziste în timp și să se dezvolte.” – spune domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Citește și

Cmentariile sunt închise