A încasat 250.000 de lei de la APIA pe terenurile altora!

Un clujean a încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aproape 250.000 de lei pentru terenuri care nu îi aparțineau, relatează monitorulcj.ro.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Cluj, potrivit cărora, în perioada în perioada 2011-2013, acesta ar fi depus la APIA mai multe documente în care erau consemnate date despre anumite terenuri pe care nu le deținea în realitate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”, au transmis reprezentanții DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada 2011-2013, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai multe documente (adeverințe și tabele centralizatoare) în care erau consemnate date false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 247.790 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj”, au mai transmis reprezentanții DNA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole