A fost semnat contractul pentru proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”

16

OLYMPUS DIGITAL CAMERAConsiliul Județean Maramureș a semnat contractul de lucrări pentru lotul I în cadrul proiectului „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”, investiție de peste șase milioane de lei.

În urma acestei investiții, în preajma a 16 biserici vechi din lemn se vor amenaja spații care să ușureze accesul turiștilor și puncte informative. Contractului aferent lotului I prevede lucrări de construcții, acces la obiectiv, parcări și acces auto, alei pietonale, iar licitația a fost adjudecată de o firmă din județul Timiș. Valoarea contractului pentru lotul I este de 6.188.194 lei, fără TVA, iar termenul de finalizarea este de până cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie 2015.

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 — Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul de Intervenție — 5.1. Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe.

Valoarea totală a proiectului este de 19.851.274 lei.

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” are ca scop punerea în valoare a bisericilor de lemn din Maramureș în 16 localități, potrivit AGERPRES.

Citește și

Cmentariile sunt închise