20 ianuarie 2022 - 04:13

A fost lansat proiectul “Crăciun în Bucovina”

Târgul de toamnă “Produs în Bucovina” a fost cel mai important eveniment găzduit de județul Suceava în toamna acestui an.

mountains-801874_1280

 

Iulius Mall Suceava a găzduit la sfârșitul săptămânii Târgul de Toamnă “Produs în Bucovina”. Cu această ocazie, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat lansarea proiectului turistic “Crăciun în Bucovina”, care va debuta la 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, și se va desfășura până la finalul sărbătorilor de iarnă pe rit vechi. Scopul autorităților locale este acela de a promova sărbătorile pe rit vechi, pentru a putea atrage cât mai mulți turişti din Ucraina. De altfel, o delegaţie de 100 de persoane din țara vecină a fost prezentă la târgul ce a avut loc la Suceava.

„Pachetul Crăciun în Bucovina are mai multe componente. Începe pe 6 decembrie, de la Moș Nicolae. Apoi vom avea o componentă de şezători și de creat colinde și urături. Vom avea ca noutate o promovare mai intensă a Crăciunului și a Anului Nou pe stil vechi. Aici este o delegație importantă din Ucraina și am lansat promovarea sărbătorilor pe stil vechi. Vrem cât mai mulți turiști din Ucraina să vină aici, în unităţile de cazare din judeţul Suceava. Apoi, vom promova intens gastronomia din Bucovina, care este nemaipomenită și avem cu ce ne lăuda, mâncarea extraordinară a gospodinelor din Bucovina”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Potrivit Monitorului de Suceava, în data de 27 decembrie 2016 va avea loc Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, eveniment care va fi organizat la Suceava, Fălticeni și Vatra Dornei. “Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că a solicitat Centrului Național de Informare Turistică Suceava ca impreună cu unităţile de cazare din județ să pregătească deja pachețele de oferte pentru sărbătorile de iarnă din Bucovina pentru ca acestea să poată fi deja achiziţionate de turişti. Flutur a mai spus că în același timp vor fi promovate tradițiile și obiceiurile de iarnă, dar și principalele atracţii, un element important fiind și domeniile de schi din județ. Președintele Consiliului Județean Suceava a spus că în perioada următoare proiectul Crăciun în Bucovina va fi promovat și la Cernăuti, în Ucraina”, scrie publicația din nordul țării.