A fost depus la Cameră un proiect de lege prin care impozitul pe venitul agricol să revină primăriilor

13

651x322_2-200-de-fermieri-din-salaj-vor-fi-verificati-prin-teledetectie-8696

Deputaţii PDL au depus miercuri un proiect de lege care prevede ca impozitul pe venitul agricol să revină primăriilor, nu bugetului de stat, a anunţat democrat-liberalul Gheorghe Ialomiţianu, miercuri, într-o conferinţă de presă comună cu colegul său de grup parlamentar Lucian Bode.

„Parlamentarii PDL au depus spre dezbatere şi adoptare modificarea Legii 571 pe 2003 privind Codul fiscal, iniţiativă care prevede ca impozitul pe venitul agricol să devină impozit la primării şi nu la bugetul de stat, aşa cum s-a aprobat prin ordonanţa 8 din februarie 2013”, a anunţat Gheorghe Ialomiţianu.

„USL a adoptat această lege. PDL consideră că trebuie să se facă o dreptate pentru primării şi pentru fermierii mici. (…) Primăriile din zonele agricole considerate cele mai sărace primării din punct de vedere financiar ar trebui să beneficieze de acest impozit pentru a avea resurse financiare suficiente pentru investiţii în infrastructura rurală. Considerăm că acest impozit, dacă va rămâne la primării, va fi colectat mult mai bine de către primari, pentru că există avantajul că aceşti bani rămân în bugetul primăriei. Fermierii cu venituri mici care suportă acest impozit vor beneficia de lucrări pentru că impozitul va finanţa lucrările din localităţile lor”, a explicat Ialomiţianu.Deputatul democrat-liberal a ţinut să sublinieze că PDL nu a fost de acord cu introducerea impozitului pe venitul agricol, considerând că fermierii mici nu pot suporta această taxă.

El a adăugat că, potrivit estimărilor Ministerului de Finanţe, „primăriile vor primi resurse financiare la nivel de 500 de milioane de lei”.

„La întâlnirea pe teme economice cu Victor Ponta, premierul s-a angajat că va susţine această iniţiativă. Atragem atenţia premierului să nu reducă cotele defalcate sau sumele defalcate odată cu aprobarea bugetului de stat, că ar fi o mare greşeală”, a mai declarat Gheorghe Ialomiţianu. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise