27 ianuarie 2022 - 05:27

A fost adoptat programul național de dezvoltare rurală a Greciei, ultimul dintre cele 118 propuse CE

phil_hoganComisarul european, Phil Hogan, a anunțat vineri că a fost adoptat Programul Național de Dezvoltare Rurală a Greciei, ultimul dintre cele 118 propuse spre analiză Uniunii Europene.

„Adoptarea Programului de Dezvoltare Rurală din Grecia (PDR) marchează sfârșitul procesului de adoptare, pentru toate cele 118 programe, pentru perioada 2014-2020. Cu 99.6 miliarde € din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și  alți 60.600.000.000 € co-finanțare din fonduri publice naționale și regionale sau a investiții private, PDR vor ajuta zonele rurale europene să profite de oportunitățile ce li se oferă”, a declarat Phil Hogan.

Regiunile rurale reprezintă 52% din teritoriul UE și au o populație de 112.1 milioane de oameni. Aceste regiuni diferă semnificativ între ele și provocările cu care se confruntă sunt de cele mai multe ori diferite. Din acest motiv Comisia a cerut o mai mare flexibilitate statelor membre, astfel încât suportul oferit să fie mai bine adaptat la nevoile specifice ale fiecărei regiuni sau țări în parte și să reflecte mai bine principiile subsidiarității.

În acest sens, autoritățile poloneze au decis să dedice o treime din finanțarea oferită prin programul de dezvoltare rurală pentru a consolida viabilitatea și competitivitatea fermelor, cu un program care va oferi sprijin pentru investiții pentru 200 000 de ferme și mai mult de 1 800 de grupuri de producători, în timp ce regiuni din Franța au pus accentul prin programele de dezvoltare rurală pe sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri,iar Austria a mizat pe folosirea inteligentă a resurselor naturale, potrivit comunicatului oficial de presă remis cu ocazia finalizării procesului de adoptare a programelor de dezvoltare rurală.