Și-a construit un tractor de război cu care ară câmpurile minate

Un fermier din Harkov își curăță câmpurile minate cu ajutorul unui tractor teleghidat

Foametea e pe cale să izbucnească în Ucraina, în condițiile în care zeci de mii de hectare nu mai pot fi cultivate din cauza minelor lăsate de ruși pe câmpurile agricole.

Un fermier din regiunea Harkov a găsit însă soluția: un tractor teleghidat pentru deminat câmpurile, scrie apvideohub.ap.org citată de alepnews.ro.

Deși satul satul lor a fost eliberat în septembrie 2022, fermierii din Hrakovo, districtul Chuhuiv, regiunea Harkov, au descoperit că toate câmpurile lor au fost minate de invadatorii ruși. Cum forțele armate ucrainene acordă prioritate operațiunilor de deminare a conductelor de gaz și apă, dar și zonelor dens populate, nu există resurse suficiente care să se ocupe de deminarea terenurilor agricole.

Pentru a-și putea cultiva terenul, Alexander Krivtsun, un fermier din Hrakovo, a construit un adevărat tractor de război, cu care își curăță câmpurile de minele lăsate în urmă de invadatorii ruși.

Astfel, folosind o cabină de tractor obișnut, părți dintr-un buldozer, un plug, dar și piese recuperate dintr-un tanc și un vehicul de luptă de infanterie abandonate de ruși, Krivtsun reușit să construiască un tractor teleghidat de deminat.

Cu ajutorul acestui utilaj, Krivtsun a reușit să demineze aproximativ 1.500 de hectare de teren, iar aproape jumătate au fost deja semănate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole