A 43-a ediție a Festivalului Florile Oltului, în perioada 12-13 iulie, la Avrig

33

juniisibiuluiFestivalul Folcloric Florile Oltului este un eveniment cu veche tradiție în rândul festivalurilor de marcă destinate promovării tezaurului spiritual al țării noastre. Acesta se va desfășura în perioada 12-13 iulie, la Avrig, în județul Sibiu.

Evenimentul a debutat în urmă cu mai bine de 4 decenii la Avrig și a fost creat din dorința de a aduna într-o sărbătoare cele mai valoroase moșteniri culturale din satele riverane Oltului.

Acesta s-a constituit într-o frumoasă serbare câmpenească la care au participat formații folclorice și soliști din numeroase localități înșirate de-a lungul râului Olt, dar și invitați din alte zone.

Desfășurat la început în grădinile Preventoriului Avrig și apoi ale școlii Generale, Festivalul Florile Oltului a adunat, an de an, un numeros public, atât din localitate dar și din întreaga țară a Oltului.

Totodată, pe scena festivalului au evoluat nume mari ale folclorului românesc dar și debutanți care, în timp, au făcut carieră în domeniul muzicii populare.

Festivalul Folcloric Florile Oltului este unul dintre cele mai longevive festivaluri din România fiind, fără întrerupere, cap de afiș pe agenda culturală a Avrigului, anul acesta evenimentul se află la cea de a 43-a ediție așteptând un public la fel de numeros ca de fiecare dată.

Citește și

Cmentariile sunt închise