900 de milioane de euro pentru plata în avans a subvenţiilor

10

lucrariagricole

Guvernul va trebui să susţină agricultura atât în acest an, cât şi în anii următori, a afirmat, vicepremierul şi ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, citat de Agerpres. În acest sens, până la sfârşitul acestui an, guvernul Ponta va aloca 900 de milioane de euro pentru plata în avans a subvenţiilor agricole.

Prezent ieri la Târgul Agro- Zoo organizat la Staţiunea de cercetare de la Popauti, liderul MFP a afirmat că statul va continua să încurajeze agricultura prin plata în avans a subvenţiilor atât în sectorul zootehnic, cât şi în cel vegetal.

„Guvernul va trebui să susţină agricultura atât în acest an, cât şi în anii următori, atât prin plăţi în avans ale subvenţiilor. Vreau să vă spun că Guvernul actual considera că agricultura este unul din obiectivele prioritare ale guvernării USL. De aceea, agricultura este pusă pe primul loc atât prin alocarea fondurilor de la bugetul de stat, cât şi prin alocarea fondurilor europene”, a afirmat Chiţoiu.

Ministrul de Finanţe nutreşte speranţa că ţara noastră va accesa integral cele 19 miliarde de euro puse la dispoziţia sa prin pachetul financiar negociat cu Uniunea Europeană. (Sursa: agrobroker.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise