27 ianuarie 2022 - 04:18

85 % dintre cumpărătorii de produse bio sunt femei

Bio85% dintre cumparatorii de bio sunt femei, iar jumatate dintre acestea au cel putin un copil. De altfel, foarte multi clienti incep sa consume produse bio odata cu aparitia primului copil, arata studiul realizat de Republica BIO, magazin online care comercializeaza produse certicate bio.

Produsele alimentare sunt cele mai cautate, in proportie de peste 50%, cu procentul majoritar de cumparatori format din femei, peste 80%. Restul procentelor se impart intre cosmetice, detergenti, produse de curatenie si produse pentru sportivi. Aproape un sfert dintre repondenti au declarat ca sunt interesati de produsele bio in general, fara sa faca diferente.

”Consumul de BIO incepe cu alimentele. Dupa ce acesta devine o obisnuinta, in cos se adauga cosmeticele pentru copii, detergentii pentru hainutele copilasilor si cosmeticele pentru doamne. Marea majoritate a comenzilor beneficiaza de transport gratuit, deoarece depasesc ca valoare 150 de RON. Desi estimam la inceput ca majoritatea coletelor sa le livram in Bucuresti, pana astazi peste 75% dintre comenzi sunt livrate in afara Capitalei”, spune Ciprian Stancu, fondatorul Republica Bio.