7 alimente care PREVIN apariţia CANCERULUI

10

Cancerul este cunoscut drept creşterea anormală şi lipsită de control a unei sau unui grup de celule care afectează ţesuturile înconjurătoare şi se poate împrăştia la distanţă faţă de ţesutul sau organul în care s-a format.
Cercetătorii au întocmit o listă a alimentele care pot preveni această afecţiune.
Profesorul dr. Pavel Chirilă susţine că ciupercile pot preveni apariţia cancerului la stomac datorită principiului cunoscut drept lentinan care reuşeşte să inhibe aromataza, o enzimă răspunzătoare de proliferarea neoplazică.

Totodată, ceaiul verde este benefic datorită conţinutului de flavone care încetineşte dezvoltarea tumorilor maligne. Se recomandă o infuzie de aproximativ 10 minute pentru eliminarea substanţelor anticancerigene şi consumul a cel puţin două sau trei căni pe zi.

Curcumina regăsită în condimentul numit curry distruge celulele canceroase şi inhibă, în acelaşi timp, dezvoltarea tumorilor. Specialistul în medicină recomandă utilizarea curcuminei odată cu piperul.

Cu efect antiinflamator, ghimbirul este foarte important în alimentaţia persoanelor care urmează şedinţe de chimioterapie. Ghimbirul diminuează senzaţia de greaţă, anunţă prof. dr. Pavel Chirilă.

Despre mierea de albine naturală, specialistul în medicină declară că aceasta: „Conţine fructoză, minerale, histamine, enzime, acizi organici”, ceea ce constituie o proprietate antiseptică, cicatrizantă care nu irită tubul digestiv. Recomandarea constă în înlocuirea zahărului cu mierea de albine, însă aceasta nu trebuie expusă temperaturilor ridicate deoarece riscă să devină toxică.

Un alt element considerat că poate încetini apariţia cancerului este peştele. Bogat în grăsimi, peştele poate înlocui cu success carnea. Se recomandă consumarea uşoară a acestuia, la cuptor, grătar sau abur, nu prăjit.

Citește și

Cmentariile sunt închise