17 octombrie 2021 - 09:52

Consum dublu de oua in Marea Britanie

In Marea Britanie, statisticile arata ca numarul de oua consumate in ultima vreme s-a dublat, fapt ce ii determina pe crescatorii de pasari sa-si mareasca efectivele din ferme.

eggs-933399_1280

 

Omleta, fierte sau prajite, nu conteaza cum! Ouale sunt preferate de catre britanici, care au ajuns acum sa consume de doua ori mai mult oua decat la sfarsitului primului razboi mondial. In Marea Britanie a consumat de la inceputul anului si pana acum peste 500 de milioae de oua.

In aceasta perioada, fermierii din Marea Britanie sunt foarte speriati de iesirea din Uniunea Europeana. Acest lucru va duce, in mod normal, la preturi mai mari pentru produsele din Regatul Unit care vor ajunge in magazinele de pe Batranul Continent. Pentru ca britanicii sunt mari consumatori de oua, crescatorii de pasari sunt singurii care nu vor intampina dificultati dupa Brexit.

 

Asupra Guvernului de la Londra se fac acum presiuni uriase de catre agricultori pentru a negocia cu Uniunea Europeana noi conditii pentru accesul pe piata unica europeana. Deocamdata discutiile cu oficialitatile de la Bruxelles inca nu au inceput pentru ca Marea Britanie nu si-a fixat un termen clar pentru a se debarasa de ceea ce inseamna Uniunea Europeana.