Daniel Buda, europarlamentar: Riscăm să nu putem utiliza fondurile

padure_bradÎn cadrul reuniunii comune extraordinare a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, a Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară şi a Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie la care am participat ieri în Parlamentul European, am avut un schimb de opinii cu Comisarul European Phil Hogan, responsabil pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, referitor la punerea în aplicare a Strategiei UE pentru păduri.
În cadrul ședinței europarlamentarul Daniel Buda a intervenit, subliniind necesitatea reglementării și simplificării procesului de împădurire la nivelul statelor membre. În intervenția mea am dorit să mă refer la acțiunile de împădurire. Există în unele state membre, printre care și în România, unele probleme din punct de vedere legislativ în sensul că deși există fonduri pentru împădurire există unele angajamente asumate față de Comisia Europeană de a se păstra același suprafețe de pajiști și fânețe până în 2018 ori, proprietarii tocmai că doresc să își împădurească unele pajiști și fânețe care sunt degradate însă nu pot face acest lucru decât în baza unor proceduri extrem de stufoase.
I-am solicitat Comisarului Hogan să aibă în vedere această chestiune și să găsească o soluție pentru a putea facilita acest proces de împădurire și la nivelul unor state membre unde există astfel de obligații asumate”, a declarat el.

Phil Hogan l-a asigurat pe europarlamentar  că va analiza problematica expusă și îi va transmite un punct de vedere. „Este important să se găsească o soluție urgentă altfel, riscăm să nu putem utiliza fondurile în scopurile pentru care au fost ele alocate”, a precizat alesul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole