5 miliarde de euro, plătiți de APDRP către beneficiarii PNDR

agricultura6Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a plătit până în 21 februarie 2013, 4,78 miliarde de euro din fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR). Astfel, procentul de absorbție a fondurilor nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală este de peste 54%.

De la demararea PNDR în anul 2008, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a gestionat 140.319 de cereri de finanţare, în valoare de peste 17,86 miliarde de euro. Până la această dată, au fost selectate pentru a primi finanţare nerambursabilă 68.163 de proiecte în sumă de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de angajare de 77% a fondurilor publice disponibile (finanțare a Uniunii Europene și cofinanțarea Guvernului României).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult