5 leacuri cu ulei de măsline

5

Folosirea uleiului de măsline este un prim pas în lupta împotriva kilogramelor în plus. Însă efectele lui benefice nu se opresc aici. Iată la ce te ajută.

Stopează parodontoza. Prin masarea gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este diminuat foarte mult pericolul parodontozei. Chiar şi atunci când s-a instalat parodontoza e indicată masarea gingiilor de două-trei ori pe zi.

Previne constipaţia. Uleiul de măsline e un laxativ blând, fără pericolul de a cauza colici.

Dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeama de lămâie sau cafea, se pot preveni problemele digestive.
 
Ameliorează ulcerul. Un pahar cu suc de aloe se combină cu 3/4 pahar de miere, precum şi cu o cantitate egală de ulei de măsline. Acest preparat se pune într-o sticlă si se leagă bine gâtul acesteia. Se introduce într-un vas cu apă care fierbe încet, timp de 3 ore. Se răceşte şi se păstrează la loc răcoros. Doza – o lingură dimineaţa, înainte de masă. Se agită sticla înainte de întrebuinţare.

Elimină pietrele din vezica biliară. 200 ml. de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 ml. coniac natural, 1 linguriţă de miere. Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreaptă, cu picioarele la piept câteva minute.

Calmează durerile artrozei. Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav.
Sursa: http://www.click.ro/lifestyle/sanatate/leacuri-ulei-masline_0_1532846724.html#

Citește și

Cmentariile sunt închise