5 iunie, Ziua Mediului la nivel mondial

ziuamediului

În 5 iunie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Mediului. În acest an a fost stabilită tema ”Think. Eat. Save” – ”Gândește. Mănâncă. Salvează – Consumă rațional”, prin care se atrage atenția comunității internaționale asupra risipei de alimente și, astfel, creșterea de deșeuri din alimente. 

În România, cu această ocazie se organizează numeroase conferințe în marile orașe și nu numai, fiind anunțate evenimente în București, Craiova, Galați, Piatra Neamț, etc.Tematica acestui an reprezintă și o acțiune de educare și conștientizare a societății privind alegerea unor alimente care au un impact redus asupra mediului, cum ar alimentele organice, care nu folosesc produse chimice în procesul de producție, cât și produse tradiționale locale care nu necesită transportul pe distanțe lungi, fiind reduse astfel emisiile de carbon.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte anual pe 5 iunie, în peste 100 de ţări  ale lumii şi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile non-guvernamentale, întreprinzători, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării componentelor de mediu.

Aceast zi a fost instituită în 1972 de Asambleea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului pentru Mediul Naţiunilor Unite (UNEP), potrivit amosnews.ro.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult