5 ingrediente neaşteptate din dieta noastră de zi cu zi: arsenic, insecte, lemn şi plumb

Multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic, mai ales dintre cele ambalate, conţin şi ingrediente care nu sunt trecute pe nicio etichetă şi care ne-ar putea determina să nu le mai mâncăm niciodată.
1. Arsenic Deşi mulţi dintre noi consideră orezul ca fiind un aliment sănătos, mai multe studii arată că acesta poate conţine niveluri ridicate de arsenic, potrivit her.ie. 

Cercetările realizate de reprezentaţii Protecţiei Consumatorilor din SUA au arătat că persoanele care mănâncă orez au cu 44% mai mult arsenic în organism decât cele care nu au consumat orez recent. Specialiştii recomandă să consumăm cantităţi moderate de orez şi, dacă este posibil, să preferăm varianta bio, chiar dacă o farfurie cu orez nu poate avea consecinţe negative notabile asupra sănătăţii. 2. Insecte Autoritatea Americană pentru reglementarea medicamentelor şi alimentelor (FDA) a descoperit că mai ales în ciocolată şi în alte produse alimentare cu cacao putem găsi aproximativ 60 de fragmente de insecte plus un fir de păr de rozătoare la 100 de grame. Iar dacă asta nu vă sperie, ei au mai descoperit că sucul de citrice conţine, în medie, un vierme la 250 ml. 3. Lemn Multe dintre produsele pe care le consumăm zilnic conţin celuloză (pulpă de lemn), folosită pentru a adăuga textură produselor procesate şi pentru a completa ingrediente mai scumpe, precum făina şi uleiul. Deşi nu s-a raportat niciun incident asociat cu consumul celulozei, mulţi dintre noi nu ştim că dăm banii pe produse pline de lemn. 4. Plumb Un studiu efectuat în 2004 a arătat că 28% din rujuri conţin chimicale ce pot provoca cancerul, iar un altul, realizat în 2007 de Campania pentru Cosmetice Sigure, a demonstrat că 50% din totalul de mărci de rujuri de pe piaţă conţin plumb, substanţă extrem de dăunătoare pentru sănătate. În timpul vieţii, o femeie ajunge să „mănânce“ între 1,8 şi 4 kilograme de ruj, de aceea ar fi indicat să foloseşti doar rujuri organice. 5. 46 de linguriţe de zahăr Mulţi dintre noi se străduiesc să consume cât mai puţin zahăr, verificând mereu cantitatea de carbohidraţi pe etichetele produselor. Totuşi, studiile arată că, chiar şi atunci când încercăm să limităm la minimum consumul de zahăr, ajungem să aducem în corp prin alimentaţie până la 46 de linguriţe de zahăr pe zi, cu mult peste limita recomandată. Aceasta pentru că majoritatea produselor alimentare procesate, de la pâine până la mezeluri şi muştar au în compoziţie zahăr.

Sursa: http://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/5-ingrediente-neasteptate-dieta-zi-zi-1_50ec610356a0a6567e56208f/index.html