Piaţa lactatelor sau despre concurenţa dintre Danone şi Albalact

113


danoneAlbalact, cel mai mare producător român de lactate din România, se mişcă, potrivit analiştilor de la adevarulfinanciar.ro, cu paşi repezi pe o piaţă a iaurturilor dominată de 14 ani de grupul francez Danone.

În 2014, a reuşit să depăşească Danone la cifra de afaceri şi a acaparat 17% din piaţa iaurturilor, după trei ani de investiţii serioase în acest sector. Francezii sunt într-o nouă etapă, după reajustarea portofoliului şi retehologizarea fabricii.

Pentru români, Danone înseamnă primul mare jucător de talie internaţională care le-a pus pe masă un iaurt “occidental” făcut din lapte românesc procesat într-o fostă fabrică românească. Se întâmpla în 2000, iar reacţia consumatorilor a fost pe măsură. În mai puțin de un an și jumătate de la inaugurarea fabricii din Bucureşti, Danone România a devenit lider pe piaţa iaurturilor cu o cota de 31,7%. Acum, în ciuda creşterii numărului şi forţei competiţiei, Danone ocupă aceeaşi poziţie fruntaşă în piaţă, cu menţiunea că a ajuns la 50%, o poziţie extrem de greu de clintit de orice procesator care se încumetă. (Integral aici)

Citește și

Cmentariile sunt închise