450.000 de euro pentru sprijinirea afacerilor verzi din Munţii Făgăraş

15

muntii_fagarasO organizație neguvernamentală a lansat un proiect prin care vrea să sprijine afacerile „verzi” din Munții Făgăraș. Inițiativele antreprenoriale de acest fel vor pune accent pe conservarea naturii, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului, Fundația Conservation Carpathia din Brașov va realiza mai multe modele de planuri de afaceri pentru inițiativele bazate pe conservare care își propun să protejeze și să pună în valoare ecosistemele. De asemenea, va fi fundamentat un set de recomandări de politici care să avantajeze antreprenorii ce investesc în afacerile bazate pe conservarea naturii.

„Pe fondul numeroaselor agresiuni asupra naturii din Munții Făgăraș (defrișări, microhidrocentrale, dezvoltarea haotica de pensiuni, ș.a.), organizația și-a propus îmbinarea armonioasa a componentelor social și mediu printr-un proiect ambițios în Munții Făgăraș”, a explicat Daniel Bucur, specialist în arii naturale protejate în cadrul Fundației Conservation Carpathia și totodată manager de proiect.

Proiectul este prima inițiativă în care analiza comunităților din Munții Făgăraș va proiecta activități economice cu caracteristici de protejare a valorilor naturale. (Intergral pe bizbrasov.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise