41 de sancțiuni date la inspectorii sanitari la Cluj. 300 de kg de carne au fost retrase

8

IncreaseInspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au dat 41 de sancţiuni în valoare totală de 44.220 de lei şi au reţinut  de la comercializare produse din carne în cantitate totală  de 327,9 de kilograme.
În perioada 02.04-12.04.2012, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj au desfăşurat în judeţ  acţiuni de inspecţie în 94 de unităţi de producţie din domeniul laptelui, cărnii şi panificaţiei, patiserie-cofetarie, ceaiuri, sucuri, 93 de unităţi de depozitare produse alimentare,

156 de unităţi de alimentaţie publică şi de  comercializare produse alimentare (tip supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, baruri, cofetarii, patiserii, catering, măcelarii),  60 în pieţe agroalimentare.
De asemenea, împreuna cu IPJ Cluj au fost efectuate la nivelul judetului Cluj 70 controale în traficul rutier, având ca scop  urmărirea modului în care sunt respectate normele sanitare veterinare privind transportul de animale sau transportul de produse alimentare.
Problemele găsite
In urma acestor controale au fost identificate deficienţe legate de: nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare în spaţiile de producţie, depozitare sau comercializare alimente, manipularea neigienica de alimente pe timpul comercializării, nerespectarea legislaţiei privind etichetarea şi comercializarea preparatelor din carne,  produselor de cofetărie- patiserie,  băuturilor, desfăşurarea de activităţi de comercializare produse alimentare care nu sunt înregistrate sanitar-veterinar, transportul de alimente in mijloace auto neautorizate, neigenizate şi nedezinfectate, nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare  privind  transportul, destinaţia şi neutralizarea  produselor din carne nedestinate consumului uman .
41 de sancţiuni
Ca urmare a acestor deficienţe, inspectorii DSVSA Cluj au aplicat  pe domeniul siguranţei alimentelor  un număr de 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totala de 44.220 de lei şi 12 avertismente contravenţionale.
A fost emisa şi o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii la un laborator de cofetarie –patiserie din Cluj Napoca. Cu ocazia acestor controale,  au fost reţinute oficial, retrase de la comercializare şi dirijate spre neutralizare/distrugere în unităţi autorizate   produse din carne în cantitate totală  de 327,9 de kilograme.  Controalele tematice din aceasta perioadă vor continua. Sursa: adevărul.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise