4 plante-remediu pentru crampele menstruale

4 plante-remediu pentru crampele menstrualeIată 4 tipuri de plante medicinale care te pot ajuta la ameliorarea crampelor menstruale.
Plante chinezeşti

Într-un raport din 2007, oamenii de ştiinţă au realizat mai multe studii şi au concluzionat ca plantele chinezeşti ar putea atenua crampele menstruale mai eficient decât medicamentele pentru durere.

Celor mai multe participante la studiu le-au fost date formule ce conţineau cinci sau şase plante, cum ar fi rădăcina de Angelica chinezească, fructe de fenicul, rădăcină de lemn dulce, scorţişoară şi rădăcina de bujor roşu.
Ceai din frunze de zmeur
Acest ceai calmant te poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, eventual prin relaxarea uterului.
Pycnogenol

Extras din coaja de pin, s-a descoperit că suplimentul Pycnogenol diminuează semnificativ durerea şi reduce nevoia de analgezice în rândul unui grup de femei cu crampe menstruale.
Ghimbirul

Această plantă poate ajuta la reducerea nivelului de durere cauzată de prostaglandine (precum şi oboseală asociată adesea cu sindromul premenstrual). Într-un studiu femeile care au luat 250 mg de capsule de ghimbir de 4 ori pe zi, timp de 3 zile de la începerea perioadei de menstruaţie au experimentat un nivel de calmare a durerii egal cu cel al femeilor care au fost tratate pentru crampe menstruale cu ibuprofen.