4 alimente care păcălesc foamea

Ouăle, supele şi nucile îţi dau o senzaţie de saţietate pe termen lung şi te ajută să slăbeşti. Află din noul număr al revistei „Click! Sănătate” în ce cantitate le poţi consuma.

Oul fiert

Oul este o combinaţie nutriţonală cu efect de saţietate, prin alăturarea dintre proteine şi lipide. 

Consumate la micul dejun, ouăle oferă energie şi menţin senzaţia de saţietate pentru trei-patru ore. ,,Un ou, cu tot cu gălbenuş,  consumat de 2-3 ori pe săptămână poate face parte din alimentaţia sănătoasă inclusiv a persoanelor cu exces de kilograme”, spune medicul Adrian Copcea, specialist în diabet, boli metabolice şi nutriţie, la Clinica ,,Asteco” din Cluj-Napoca.

Fructele oleaginoase

Nucile, fisticul sau migdalele au grăsimi bune, fibre şi proteine. Pe post de gustare, fructele oleaginoase menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Şi nu este nevoie de o cantitate mare ca să te saturi. ,,Din cauza aportului caloric mare per gram, porţiile trebuie limitate la 20-25 de grame la o singură gustare”, explică nutriţionistul Adrian Copcea. De exemplu, 100 g de nuci au 655 kcal, 100 g de fistic – 562 kcal, 100 g de migdale – 578 kcal.

Fructele

Alege merele, perele şi avocado. Merele au un conţinut ridicat de fibre şi controlează pofta de mâncare din timpul zilei, dar şi kilogramele, spun nutriţioniştii. La rândul lor, perele sunt dulci şi satisfac pentru mai mult timp nevoia de dulce a ,,creierului”, iar zaharurile din conţinut se absorb lent. Şi avocado se numără printre fructele ,,saţioase”, deoarece conţin grăsimi bune şi fibre vegetale.

Fulgii de ovăz

Dacă vrei ca senzaţia de foame să nu revină imediat după ce ai servit micul dejun, fulgii de ovăz sunt alegerea cea mai bună. Serviţi alături de iaurt sau de lapte, fulgii sunt o sursă importantă de proteine şi fibre care uşurează digestia, dar care menţine senzaţia de saţietate pentru trei-patru ore. Spre deosebire de alte produse de panificaţie, fulgii de ovăz sunt mult mai sănătoşi şi saţioşi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult