Bio România a lansat o petiție online pentru reducerea TVA pentru produsele bio

7

bioromaniss

Asociația Bio România a lansat o petiție ONLINE pe site-ul Asociației, unde toți cei interesați pot susține acest demers, de reducere a TVA pentru produsele bio.

„Dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului TVA Verde în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu. Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convențională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deși în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale.

Pentru alimentele actuale care sunt fabricate din produse agricole convenționale, iar în procesarea lor se folosesc aditivi chimici, T.V.A—ul să rămână 24 %. Unele alimente extrem de periculoase pentru sănătate să fie suprataxate cu o cotă mai mare de 24%, de ex: alimentele care conțin mai mult de 3 E-uri, care pot favoriza apariția unor boli de nutriție grave.

Astfel prin noua grilă de T.V.A verde 99% din alimentele actuale vor rămâne cu T.V.A de 24 %. La produsele ecologice românești colectarea T.V.A este extrem de mică deoarece mare parte sunt exportate ca materii prime, iar la export T.V.A—ul este de 0%”, se spune în documentul oficial al Asociației.

Citește și

Cmentariile sunt închise