30.000 de euro/proiect! Până când poate fi accesat sprijinul la AFIR

AFIR fonduri europene, scheme de sprijin, finanțare, instalarea tinerilor fermieri achizitia de utilaje

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a prelungit sesiunii de depunere a Cererilor de finanțare în cadrul submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor” din cadrul PNDR 2014 – 2020, până la data de 18 iunie 2023, ora 24:00, se arată într-un anunț postat pe site-ul instituției.

Fondurile disponibile pentru submăsura 19.1 sunt de 5.000.000 euro, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este de 30.000 euro.


Sprijinul este acordat atât Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) autorizate pentru funcționare în perioada 2014-2020, cât și parteneriatelor nou constituite, în scopul elaborării SDL (strategiilor de dezvoltare locală) care vizează perioada de programare 2023-2027.

Depunerea cererilor de finanțare pentru submăsura 19.1 se poate face online, accesând site‐ul www.afir.info, cu respectarea prevederilor Ghidului solicitantului. Solicitantul de finanțare trebuie să îndeplinească cerințele de conformitate și eligibilitate menționate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submăsuri. Procedura de evaluare și selecție este afișată pe site‐urile www.afir.info, www.madr.ro și este disponibilă la sediile AFIR.

Anunțarea rezultatelor pentru cererile de finanțare depuse în cadrul acestei sesiuni se va face după aprobarea Raportului de Selecție de către Directorul General al Autorității de Management pentru PNDR. AFIR va notifica în scris și prin intermediul paginii de internet toți solicitanții privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanțare depuse, se mai arată în anunțul postat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Picture of Ciprian Voinea
Ciprian Voinea

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Un răspuns

  1. Apreciez măsurile luate de dumneavoastra in vederea sprijinirii micilor produccatori, care in final va duce la la o mai buna dezvoltare a fermelor de dimensiuni mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

© AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture