3 ceaiuri care alină durerile de stomac

Schimbările de temperatură pot afecta sistemul digestiv. Crampe, balonare, arsuri, toate acestea sunt foarte neplăcute. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne recomandă trei ceaiuri care ne vindecă stomacul.

Ceaiul de coriandru, contra balonării

Balonarea sau abdomen umflat reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. De multe ori, regimul de post poate duce la balonări. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.

 

Infuzia de ţintaură alungă arsurile

Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern. Este cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare.

Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de ţintaură uscată la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.

Cimbrul te scapă de crampe

Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, macerată în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.