20 de milioane de euro pentru tinerii fermieri intorsi din Diaspora

1.528

Potrivit specialiștilor din domeniu, în următoarea sesiune de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 6.1- „Instalarea tinerilor fermieri” banii vor fi acordați către două categorii de tineri fermieri: cei care sunt deja în țară, dar vor să devină fermieri cu acte în regulă, și cei care vor să se întoarcă din străinătate pentru a face agricultură.

Cele două categorii urmează să beneficieze de bugete egale de 20 de milioane de euro fiecare, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Dumitru. Oficialul MADR a declarat că bugetul de 40 de milioane de euro va fi împărțit în mod egal între o linie pentru tinerii fermierii din România și o  linie nouă, dedicată tinerilor din Diaspora. Condiția pentru ca acești noi beneficiari să poată lua fondurile europene este ca ei să aibă experiență și competențe în domeniul agricol, a precizat secretarul de stat pentru Digi24.

Specialiștii susțin că așa sunt stimulați și cei din urmă să revină în țară, mai ales că sprijinul financiar va fi dublu, 100.000 de euro pentru fiecare proiect eligibil la finanțare. În prezent, fermierii care accesează fondurile disponibile în cadrul submăsurii 6.1 accesează 50.000 de euro pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural. Beneficiarii trebuie să aibă maxim 40 de ani și să nu mai fi fost șefi de exploatație până la momentul accesării fondurilor europene.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult