28 mai 2022 - 01:38

1,7 lei/litru de lapte la poarta fermei, preț GARANTAT pentru crescătorii de Bălțată Românească

Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM) începe anul acesta o serie de proiecte prin care să aducă plus-valoare pentru fermierii membri ai asociației, dar și să ofere produse de calitate pentru cetățenii români. Unul dintre aceste proiecte reprezintă o rețea de unități de procesare a laptelui, care să asigure atât produse de calitate, cât și un preț corect pentru fiecare kilogram de lapte produs de fermieri.

”Ne preocupă această desfacere a produselor. De aceea am creat acel brand ”Bălțata Românească – Produse Românești”. Sub acest brand vom vinde atât produse din lapte, cât și din carne; aceste produse vor intra pe piață cel târziu în februarie anul viitor și vor fi produse premium, iar cumpărătorii categoric vor fi plăcut impresionați de calitatea și gustul acestor produse”, a preciza Zoltan Haller, membru-fondator al ACVBR-SIM, în cadrul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Asociația are un număr de 10.000 de fermieri, iar prin proiectele derulate, reprezentanții ACVBR-SIM speră să aducă produsele lor pe mesele cât mai multor români, la prețuri corecte, care să asigure continuitatea activității de creștere a taurinelor din rasa Bălțata Românească.

”Noi, ca și organizație, ne-am propus să avem zece unități de procesare a laptelui, din care prima unitate o să fie deschisă anul acesta la sfârșitul anului, în Târgu Secuiesc, unde 45.000 de litri vor fi procesați zilnic. Avantajul este că acei fermieri care vor preda lapte la această unitate de procesare vor primi un preț garantat de 1,7 lei/litru de lapte, ceea ce este net superior față de alte prețuri care se practică în acest moment.

Pe partea de carne, avem un proiect care înseamnă achiziție de produși din taurii asociației, achiziție care se realizează la 5 euro/kg, până la vârsta de 3 luni și o greutate de până la 200 kg. Asta înseamnă că dacă un fermier ne livrează un tăruaș de 200 kg, primește pe acel animal 1000 de euro”, a mai spus Zoltan Haller în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.