166 de parlamentari au decis soarta ministrului Agriculturii, Adrian Oros

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Nechita Oros, pare să fi răsuflat ușurat. Și asta deoarece moțiunea simplă depusă de 101 parlamentari împotriva sa și intitulată sugestiv: „Agricultura României este atacată de de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian Nechita Oros” a fost respinsă.

De altfel, miercuri, 31 martie 2021, din 283 de deputați prezenți, au votat „pentru” 115 și „împotriva” moțiunii au votat 166. Doi parlamentari nu au votat, scrie Mediafax.

Reamintim că, în cadrul dezbaterii moțiunii simple pe agricultură de luni, 29 martie 2021, în plenul Camerei Deputaților, președintele Comisiei de Agricultură, parlamentarul Adrian-Ionuț Chesnoiu, l-a catalogat pe șeful MADR drept „veritabil mitoman!”.

Înainte de vot, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian-Ionuț Chesnoiu scria pe Facebook că, cităm: „Momentul adevărului! În aproximativ o oră, parlamentarii, indiferent de apartenența politică, vor fi în situația de a vota în interesul agriculturii românești, a românilor și a nevoilor de dezvoltare a României sau vor vota pentru susținerea oamenilor de partid. În funcție de ce interes reprezintă fiecare, pe cel național sau cel de grup politic, vor vota în consecință! Se votează moțiunea ”Agricultura României este atacată de cel mai periculos DĂUNĂTOR: ministrul Adrian-Nechita OROS!” Această moțiune simplă, îndreptată împotriva domnului Adrian-Nechita OROS, nu este despre persoane, partide sau ideologii politice, ci este despre unul dintre cele mai importante sectoare ale activității economice din România: #AGRICULTURA”.

Între reprezentanții opoziției și cei ai coaliției de guvernământ, de-a lungul dezbaterii textului documentului, au fost schimbate replici dure încă de luni, atât parlamentarii PSD, cât și cei ai PNL-USR-PLUS adresându-și reciproc invective.

Social-democraţii au depus, nu demult, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”.

În textul moţiunii, PSD a scris că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” de care acesta a dat dovadă.

Potrivit moțiunii citită de deputatul PSD, agricultura autohtonă a avut în 2020 două recorduri negative, și anume cea mai pronunțată reducere de producție dintre activitățile economice – minus 16,2% la valoarea adăugată creată și cea mai mare creștere de prețuri – 10,5%.

Oros nu se lasă dat la o parte din fotoliul ministerial

Și în 2020, Adrian Oros a fost ținta moțiunii simple. Anul trecut, moțiunea simplă pentru demiterea lui Adrian Oros a fost adoptată în ședința senatului prin votul majorității. După numărarea voturilor exprimate asupra moțiunii simple cu tema „Lenea, minciuna și incompetența ministrului Oros”, inițiată de un număr de 72 de senatori, 68 de parlamentari votaseră pentru moțiune, 32 împotrivă, înregistrându-se atunci și 5 abțineri.

Votul din Senat nu produce automat efecte, demiterea sa fiind la latitudinea prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban, care a declarat că nu are nicio intenţie să-l înlocuiască din funcţie pe actualul ministru al Agriculturii.

Informații de ultimă oră relevă că cinci deputați aflați în coaliția de guvernământ au votat împotriva lui Adrian-Nechita Oros, aici regăsindu-se și Varjuan Pambuccian, restul fiind format de doi deputați PNL, respectiv alți doi din USR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

 1. Nu is va da asta demisia are obrazu mai gros decat cei 6 purcelusi care ne lasa sa i mai crestem . Rusinea agriculturi sa l vezi ce se va lauda la toamna ca a facut ca a dres daia sa facut productie datorita masurilor luate de el rusine agriculturi a votat inpotriva agricultorilor nu iar fi rusine sa mai intre in minister.

 2. Care purcel???? Ieri au hotărât daca ai scroafa gestanta sau vier amenda 3000 lei. In 2 ani zero porci in gospodării.
  Întrebare ????? Daca din gospodăriile țăranilor dispar 3 milioane de porci ( aproximativ) de unde cumpără românii???? De la Kaufland Lidl etc nu?????
  Porcul din Kaufland , Lidl unde este crescut????
  Răspuns…. In Germania.
  Cu ce este crescut????
  Răspuns….. Cereale din Romania
  Întrebare? Cu cat cumpără nemții cereale din Romania daca dispar 3 milioane de porci ???
  Bingo !!!!! Aproape gratis și bonus vând carnea foarte scump la fraierii de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole