28 octombrie 2021 - 15:06

Adrian Oros – intalnire cu specialistii pentru analiza situatiei actuale a PPA in Romania

Ministrul Adrian Oros a avut astăzi, 29 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, experți din cadrul ANSVSA și ai Direcției de Zootehnie a MADR. La această ședință a participat și George Scarlat, președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din cadrul Senatului.
 
Tema principală a întâlnirii a vizat evoluția Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră și măsurile care se impun pentru a sprijini crescătorii de porcine, care se confruntă cu probleme serioase și pentru a limita răspândirea PPA.
 
În perioada următoare, va fi afișat în dezbatere publică ordinul MADR privind stabilirea dimensiunilor și a tipurilor de exploatații de suine de pe teritoriul României, precum și ordinul privind biosecuritatea.
 
Scopul acestor ordine este acela de a face o distincție clară între fermele comerciale și cele non-comerciale și de a reglementa activitatea de reproducție și de creștere a suinelor în România, precum și pe cea de prevenire, combatere și eradicare a bolilor majore la această specie.