12 august: Zi caniculară. Vezi ce judeţe se află sub cod portocaliu de caniculă!

22

caniculaZiua de 12 august vine cu vreme caniculară în toată țara, dar mai ales în în vestul, nordul și sud-vestul țării. Cerul va fi senin, iar ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile doar izolat, mai ales la deal și la munte. Indicele temperatură-umezeală  va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş. 

Prognoza meteo 12 august arată faptul că, de miercuri atenționarea cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte șapte județe (Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu). În aceste zone urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 37 – 38 de grade Celsius. De asemenea, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, unde vor fi temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

Vremea se va răci uşor abia spre sfârşitul săptămânii viitoare. De la an la an temperatura creşte, o consecinţă a poluării.

Există reguli generale, valabile pentru toată lumea, dar şi specifice, pentru anumite segmente ale populaţiei, în funcţie de vârstă, starea de sănătate generală, dar şi de activităţile pe care le desfăşoară. (Integral pe stiri.tvr.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise