11-12 DECEMBRIE 2017 – REUNIUNEA CONSILIULUI PENTRU AGRICULTURA SI PESCUIT, LA BRUXELLES

Reuniunea Consiliului pentru Agricultura si Pescuit va avea loc luni 11 și marți, 12 decembrie 2017, la Bruxelles, începând cu prima zi de la ora 9.30 și a doua zi, ora 10.00. Acesta va aborda atât problemele agricole, cât și cele legate de pescuit și va fi prezidat de dl Siim Kiisler, ministrul mediului, și de dl Tarmo Tamm, ministrul afacerilor rurale al Republicii Estonia.

În prima zi, reuniunea va începe cu un schimb preliminar de opinii, privind propunerile Comisiei, care stabilesc posibilitățile de pescuit pentru principalele stocuri de pește din Atlantic și Marea Nordului în 2018. Consiliul va avea apoi ocazia să urmărească o prezentare a vicepreședintelui Katainen privind comunicarea Comisiei privind viitorul alimentației și al agriculturii și să aibă o primă dezbatere cu privire la această temă. Miniștrii vor fi, de asemenea, informați cu privire la rezultatul a două conferințe privind biotehnologiile moderne din agricultură și a pestei porcine africane, precum și despre evoluțiile din prima parte a abordării practicilor comerciale neloiale.

În a doua zi, miniștrii se vor reîntoarce la pescuit, cu câteva puncte de informare privind: riscul de sufocare a speciilor și rezultatul conferințelor „Dincolo de 2020: Sprijinirea comunităților de coastă ale Europei” și „Oceanul nostru”. Consiliul urmează să ajungă la un acord politic privind posibilitățile de pescuit pentru 2018 pentru principalele stocuri de pește din Atlantic și din Marea Nordului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole