10 sfaturi pentru a combate efectele secetei

Seceta face ravagii și în grădinele oamenilor! Pentru a face față acestui fenomen, specialiștii de la aujardin.info au dezvăluit mici secrete. Iata câteva sfaturi simple de implementat:

  • Depozitați apa

Aduceți rezervoare de apă de ploaie pentru a stoca această resursă gratuită. Apa de precipitații este mai echilibrată decât apa de la robinet, deoarece nu conține produse de tratare dăunătoare pentru plante. În plus, puteți uda cu această apă plantele calcifuge dacă apa de la robinet conține mult calcar.

  • Irigați strategic

Udarea trebuie făcută seara, la amurg, pentru a fi eficientă. Plantele au toată noaptea să se refacă din zilele toride și să profite de apa furnizată care nu se va evapora instantaneu, spre deosebire de udarea în timpul zilei.

  • Udați în mod regular

Regularitatea este importantă pentru a nu provoca șocuri de apă care slăbesc plantele. Instalarea unui sistem de irigare prin picurare este în acest caz ideală. Vă permite să udati regulat, în profunzime, cu o cantitate potrivită de apă și să faceți economii semnificative.

  • Prășitul și plivitul sunt esențiale

Prășiți și pliviți suprafața solului, astfel încât buruienile să nu concureze cu plantațiile voastre și să nu se formeze o crustă pe sol. Prin prăşit se realizează afânarea superficială a solului, se ameliorează regimul de apă şi aer în zona rădăcinilor, se împiedică evaporarea apei din sol şi se distrug buruienile.

  • Mulcirea cu paie

Mulcirea este un truc bun din mai multe motive: previne creșterea buruienilor dacă stratul de paie este suficient de gros, acoperă solul, făcându-l mai receptiv la apa de irigație și limitează evaporarea. De asemenea, mulcirea hrănește și solul, oferindu-i elemente de fertilizare esențiale și menținând echilibrul pedofaunei prezent în sol.

  • Lasă gazonul să se îngălbenesc fără griji

De la prima ploaie, gazonul tău își va relua aspectul frumos!

  • Folosiți o mașină de tuns iarba

Atunci când cosiți gazonul, folosiți o mașină care va lăsa reziduurile jos. Vara, acestea oferă umbră rădăcinilor ierburilor care alcătuiesc gazonul și, prin urmare, reduc operațiile de udare. Prin descompunere, această iarbă uscată (paie) oferă azot solului, element esențial pentru obținerea unui gazon foarte verde.

  • Lasati firul de iarba mai lung

Dacă nu aveți o mașină de tuns iarba specifică, ridicați lama pentru tuns mai sus, pentru ca firul de iarbă să fie mai lung (6 – 10 cm). Astfel, rădăcinile ierburilor vor fi mai umbrite de lamele ierburilor mai lungi.

  • Folosiți buruieni

Lăsați buruienile să crească, ele vor împiedica evaporarea apei din sol. Tăiați-le înainte ca buruienile să facă semințe și folosiți-le ca acoperire pentru sol.

  • Umbra

Puneți plantele și ghivecele la umbră atunci când e soare puternic pentru a le proteja. Dacă sunt mari, folosiți o umbrelă de grădină, un parasol mare sau o copertină pentru a le umbri.

Urmează ghidul, pune-l în aplicare și distribuie mai departe să afle cât mai mulți pasionați de grădinărit!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole