10 produse tradiționale care reprezintă România la ”Săptămâna Verde” din Berlin

65

fotoverdeCel mai mare târg de produse alimentare sănătoase se deschide mâine în Germania, la Berlin. Anul acesta, România va fi reprezentată la Expoziția Grüne Woche (Săptămâna Verde – 16-25 ianuarie 2015)  de un stand de 327 de metri pătrați, suprafață unde vor fi expuse o serie de produse tradiționale.

Agrointeligența vă prezintă cine sunt producătorii români și mai ales care sunt specialitățile naționale care ne reprezintă anul acesta la Berlin, alături de o delegație oficială a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din care fac parte ministrul Daniel Constantin și secretarul de stat Daniel Botănoiu.

1.Horinca de Chechiș din Maramureș este prezentă și anul acesta la Săptămâna Verde de către producătorul său – Distileria Voica.

2.Palinca Trămuța produsă de bihoreanul Florian Chișe nu mai are nevoie de nici o prezentare după ce anul trecut a fost băutura oficială la standul României de la Berlin și a fost servită tuturor oficialilor.

3.Mierea românească a fosta dusă la Berlin de apicultorul Radu Răzvan Iulian. Acesta participă la expoziția de produse naturale încă din 2011 și spune că vânzarea merge bine încă din prima zi a târgului.

4.Uleiurile presate la rece ale familiei Tulai din localitatea Luna, județul Cluj, participă anul acesta pentru prima dată la expoziția de la Berlin.

5.Păstrăvul afumat, un produs românesc foarte apreciat de străini, este adus la Berlin de un producător prahovean din Breaza – Rosesabrini.

6.Cașcavalul de Brădet este înscris în Registrul național al produselor tradiționale și este produs în făbricuța de lactate a societății argeșene Brădet.

7.Specialitățile din porc de mangalița vor fi, cu siguranță, un magnet pentru vizitatorii de la târgul din Berlin. În țară, producătorul lor cel mai cunoscut, Ioan Tătăran nu mai are nevoie de prezentare, fiind cel mai cunoscut crescător al acestei vechi rase de porci. (Integral pe agrointel.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise