Un million de euro, bani gratis pentru locuitorii unei comune din România! Proiect european de eradicare a sărăciei

40 de persoane dintr-o comună săracă din România au șansa de a primi un million de euro, bani gratis acordați printr-un proiect european de eradicare a sărăciei.

Proiectul de un million de euro este derulat de primăria comunei Bujoreni – județul Vâlcea, Şcoala Gimnazială Gura Văii şi Asociaţia Godyris Hope și se adresează persoanelor provenind din familii sărace şi din comunităţi expuse riscului de excluziune socială, care vor putea urma gratuit cursuri de antreprenoriat și își vor putea deschide o mică afacere, informează AGERPRES.

Astfel, administraţia publică locală din Bujoreni a anunţat, vineri, că cele mai bune 14 planuri de afaceri care vor fi întocmite de cursanţi vor fi transpuse şi în practică la finalul cursurilor.

„Proiectul european în valoare de un milion de euro, intitulat «Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunităţile marginalizate din zona rurală în comuna Bujoreni», a ajuns la etapa de selecţie a celor 40 de persoane din Bujoreni care vor urma cursuri gratuite de antreprenoriat. 14 dintre proiectele pe care aceştia le întocmesc vor fi selectate şi vor primi finanţare nerambursabilă. Este o oportunitate extraordinară pentru cei care vor să-şi deschidă o mică afacere în comuna noastră. Îi aşteptăm să se înscrie pe toţi cei care îndeplinesc condiţiile”, au transmis reprezentanţii Primăriei Bujoreni.

Desfăşurat prin Programul Operaţional Capital Uman, proiectul de la Bujoreni a fost lansat în luna iunie pentru a veni în sprijinul cetăţenilor defavorizaţi. Obiectivul lui este acela de eradicare a sărăciei într-o localitate în care se află şi una dintre cele mai mari comunităţi de romi din judeţul Vâlcea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole