Deputații din Comisia pentru Agricultură au amânat adoptarea Legii apiculturii și a Legii vinului

29

vinuridd3

Comisia de agricultură a Camerei Deputaților, reunită marți la Tulcea, a decis amânarea adoptării celor trei propuneri legislative aflate pe ordinea de zi. Deputații nu s-au putut hotărî în privința formei finale a Legii apiculturii, a Legii viei și vinului, precum și în privința textului de lege care viza transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, judeţul Dâmboviţa în domeniul public al comunei Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa.

Adoptarea Legii apiculturii a fost amânată pentru a oferi timp tuturor factorilor implicați să-și depună un punct de vedere și să ajungă la un acord comun. “Noi punem un accent foarte mare pentru protecţia speciei, dar dorim în acelaşi timp ca patrimoniul Asociaţiei Crescătorilor de Albine, înfiinţată la Tulcea în anul 1958, să fie folosit cu titlu gratuit pentru activităţile asociative”, a declarat preşedinta asociaţiei de profil din Tulcea, Aurelia Chirilă.

Tot cu ocazia întâlnirii de la Tulcea, deputații din Comisia pentru Agricultură au amânat decizia cu privire la modificarea Art. 29 din Legea viei şi vinului, în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole. În acest caz, deputații și-au propus să găsească formulări mai puțin predispuse la interpretări.

“Nu vorbim de interzicerea circulaţiei în vrac a vinurilor între doi agenţi economici, ci de interzicerea vânzării în vrac a vinurilor către consumatorii finali”, a precizat preşedintele Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor, Nini Săpunaru, citat de Agerpres.

Din același motiv al formulărilor neclare din textul legislativ, a fost amânată și adoptarea propunerii vizând transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, în domeniul public al comunei Corbii Mari, ambele din Dâmboviţa. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise